over Le Frique

Het idee

Op 17 maart 2018 om 18:45 staarden Frank en Pieter verbaasd naar een schoon lege schaal. We zijn op de eindpresentatie van een slagersworkshop waaraan ze hadden deelgenomen. Hun handgedraaide frikandellen waren als eerste door de aanwezige gasten soldaat gemaakt. Ze keken elkaar aan: ze hadden een kwalitatief alternatief voor de meest gegeten snack van Nederland opnieuw uitgevonden.

Het idee voor Le Frique was geboren.

Na een klein jaar van bevlogen onderzoek naar recepturen, kook-, grill-, bak- en braadproeven in de keuken was een eerste selectie varianten gereed. Proeverijen aan de eigen keukentafel met vrienden en kennissen konden steevast rekenen op grote belangstelling. Wederom snel lege schalen. Deze proeverijen leverden een aantal smaakvariaties op waarvan Frank en Pieter er vervolgens twee uitwerkten. De Le Frique classique en de Le Frique unique.

LFC_LFU_grijs

De oprichters

Pieter is als bedrijfskundige op veel plaatsen geweest in de corporate sector. Als consultant heeft hij in de advieswereld gewerkt en vervolgens in uiteenlopende functies bij een grote uitgever en een zuivelfabrikant, waarbij hij heel de wereld over reisde.

Echter, Pieter kon zijn herkomst niet verloochenen; met twee grootvaders uit het bakkerswezen is gastronomie altijd een bepalende factor geweest in zijn leven. Koken en bakken en zelf gerechten bedenken en maken brengen Pieter in een uitermate goed humeur.

Muziek speelt bij Pieter als een rode draad door zijn leven. Met name Prince mag zich verheugen in Pieters warme aandacht.

Le Frique is voor Pieter een logische stap na zijn corporate carrière. Met veel plezier maakt hij zelf gerechten en hij houdt erg van barbecueën, koken en bakken. Deze passie zet hij nu in om Le Frique tot een succes te maken.

Frank (Tjep voor vrienden) heeft het grootste deel van zijn carrière doorlopen in het bankierswezen. Als financier van bedrijven in de foodsector opereerde hij professioneel al in een bedrijfstak waar hobbymatig zijn hart lag: koken en goede wijnen.

Het behalen van zijn sommeliersdiploma, catering verzorgen op feestjes, food-cursussen volgen en heel veel zelf experimenteren in de keuken.

De soundtrack van Frank’s leven wordt bepaald door de grote jazznamen en afgeleide muziekstromen. Zelf zit Frank sinds zijn 13e achter de drums, die hij zo vindt hij zelf niet onverdienstelijk bespeelt. Vrij regelmatig is Frank met zijn band te horen op uiteenlopende feesten en partijen in heel Nederland.

Met de oprichting van Le Frique realiseert Frank een van zijn grote dromen; zelf gastronomisch professioneel werken aan een mooi en eerlijk product waar mensen blij van worden.

proefpakket

Heb je een horecazaak of winkel
en wil je Le Frique proberen?

Vul dan dit formulier in en we
zullen zo snel mogelijk reageren.

Bedankt voor je aanvraag!